středa 24. září 2014

15. Veselá čajovna (Brno)


ČajovnaMy poprvé z Brna


Pole působnosti našeho průzkumnického týmu českými čajovnami se pomalu ale jistě přesunulo na jihovýchod… začínáme mapovat brněnské čajovny. První z nich (a jedna z těch větších) se nazývá Veselá – nejen podle ulice, ve které leží. Jsme přímo v centru Brna, pár metrů za náměstím Svobody a slavným černým orlojem. Tak vesele do čajovny!

Ve středu 17. září odpoledne jsme si jako vzorní „brnováčci“ prošli SemestrSTARTem, tedy přehlídkou spolků na FF MU, a následně zamířili k Veselé čajovně, která nás zvenčí zaujala už během našich prvních výprav do města budoucího magisterského studia.
Výhodou této čajovny je, že její prostory můžete navštívit už doma prostřednictvím virtuální prohlídky, a vybrat si tak salón, který se vám líbí nejvíc. S tím souvisí i nevýhoda – čajovna je natolik oblíbená, že se nakonec budete muset stejně usadit jinam, kde zbyde místo. Přesně to se stalo nám, ale poměrně záhy jsme se smířili s osudem. Čekalo nás totiž velmi příjemné čajovnování.

Žádné monkey business („lumpárny“), jen kvalitní čaje!

 

Svižná funky hudba z dílny JAR a Monkey Business byla po mnoha čajovnách s meditativními tóny příjemným osvěžením atmosféry. Neshodli jsme se v tom, zda je ve Veselé čajovně moc teplo, či moc zima. Teplokrevný Luky využil volných matrací a neustále zvyšoval své sezení, zatímco studenokrevná Zuzu se tiskla ke stěně a se střídavými úspěchy přemáhala spánek.
Donesené nápoje nám udělaly radost. Třetinka starého dobrého Tuaregu (jenže tentokrát ledově vychlazeného!) to konvičce povzbuzujícího čaje Assam CTC nandala co do chuti na celé čáře. Luky si ovšem vzápětí spravil náladu vodní dýmkou, která v denní nabídce za skvělých 120 Kč ideálně mísila příchutě tabáků kokos a vanilka.

Závěrem: rozšířené bodové hodnocení

Na cestu domů si Zuza neodpustila originální sladkou tečku. Po pravdě řečeno, ani Luky nelitoval, že nám ji donesli. Jednalo se o vanilkový pudink, povařený s čajem Matcha a podávaný s domácí šlehačkou. 150 gramů brčálově zelené pochoutky jako by vypadlo z pohádky o Shrekovi, nicméně šlo o opravdu veselé zakončení návštěvy Veselé čajovny.
Ze všeho nejvíce u Veselé čajovny oceňujeme příkladnou obsluhu, která nejen že trpělivě snášela naší nerozhodnost, ale také se v ideálních intervalech dotazovala, zda nám něco neschází a zdarma roznášela žhavé uhlíky do vyhasínajících vodnic. Sem se určitě někdy vrátíme, třeba na celonoční, úplňkovou FULLMOONPARTY!
Tým ČajovnaMy se rozhodl, že rozšíří své bodové hodnocení o další kategorie, aby závěrečná známka více vypovídala o úrovni navštíveného podniku. Veselá čajovna byla prvním z míst, kde jsme upravený žebříček aplikovali. Výsledky si můžete prohlédnout jako obvykle pod článkem. Aby náš blog nebyl jednotvárný, budeme se snažit střídat brněnské a nebrněnské čajovny, podobně jako jsme to dělali, když jsme ještě pobývali většinu týdne v Praze. A kamže nás vítr zavane příště? Nechme se překvapit!

 

Bodové hodnocení

A) Jak nám chutnalo?

Vodní dýmka (kokos-vanilka, denní nabídka 120 Kč)… Z: 9, L: 6
Ledový Tuareg (0,3 l)… Z: 9, L: 8
Assam CTC (konvička)… Z: 7, L: 5
Matcha pudink (150 g + domácí šlehačka)… Z: 9, L: 8

B) Jak se nám pobylo?

Obsluha… Z: 9, L: 9
Prostředí (řešení místností, výbava, výzdoba, čistota)… Z: 10, L: 8
Atmosféra (hudba, nálada, klid, soukromí)… Z: 9, L: 9
Lokalita (dostupnost)… Z: 10, L: 8
Výhodnost nabídky zejména pro studenty (cena, akce apod.)… Z: 8, L: 7

Výsledná známka (počet bodů z 10): 8.22

Veselá čajovna
Veselá 173/2, Brno-město

Žádné komentáře:

Okomentovat