sobota 22. listopadu 2014

18. Chajovna (Brno)

V dobrých rukou chajovníků

Po dvou ne příliš pozitivních recenzích jsme se v Brně tentokrát strefili skutečně do černého. Na mnohá doporučení (díky moc!) jsme navštívili podnik, který nám vyhovoval snad ve všem – od prostorů, přes nabídku, až po kvalitu a chuť čajů i dýmky. Vítejte v Chajovně!

V Chajovně, která mimochodem leží „co by kamenem dohodil“ od již recenzované Veselé čajovny, jsme se zastavili ve středu 12. listopadu navečer, kolem 21. hodiny. Nemuseli jsme se příliš hnát a bát se, že nás záhy vyženou, neboť jsme věděli, že otevírací doba je zde až do 23:00.

Barevné světy a zvuky Chajovny

K pokuřování vodních dýmek vyhradila Chajovna pouze jeden ze salónků. Jak uvidíte z našich fotek, je laděný do odstínů červené a oranžové. Další místnosti, do kterých jsme také nahlédly, jsou rovněž pěkně různobarevné, ale kouřit se v nich nesmí. Podle nás tak Chajovna ideálně vychází vstříc všem typům milovníků čajoven. Měli jsme štěstí – ve vodnicovém světě na nás čekal poslední volný stolek v rohu.
Nehrála zde žádná hudba, jak tomu obvykle bývá v jiných čajovnách, za to hovorů a ruchů bylo ve vzduchu stále dost. Další dvě početné skupinky mladých lidí, s nimiž jsme salónek sdíleli, obstarávaly zábavu i nám. Mimoděk jsme vyslechli nespočet zajímavých historek. Tak třeba… Omlouváme se, ale jsou bohužel všechny nepublikovatelné.

Máte vybráno? – Maté.

U obsluhy, která byla sexy & sympatická (což je základní ideální konstelace), a k tomu navíc působila i profesionálně (nebo minimálně uměla výborně předstírat, že svému „řemeslu“ fakt rozumí), jsme si objednali dýmku s tabákem guave. Je to aromaticky prvotřídní druh, na který si děláme zálusk už delší dobu a v Chajovně nám to konečně vyšlo.
K pití jsme si dali maté pampero v kalabase s bombilou a karamelový čaj. Zejména druhý ze jmenovaných nápojů nás svou chutí vystřelil až někam k Měsíci. Vychutnávali jsme si ho oba až do dna.

Do Chajovny pro zahřátí

V Chajovně jsme se celou dobu výborně bavili. Bylo o nás skvěle postaráno, k naší spokojenosti. Díky všudypřítomné pohodové atmosféře se nám v našem růžku u výstavky konviček a tarbušů (takový ten kovový poklop na dýmku, „závětří“) celkově dobře sedělo a Chajovna se stala jednou z našich nejoblíbenějších čajoven v Brně, kam se jistě ještě vrátíme a kterou vám můžeme doporučit všema deseti.
Až budete Chajovnu na její adrese hledat, nenechte se vyvést z míry zvláštní lokalitou a nebojte se zajít hlouběji do dvora. Čajovna je trochu schovaná v suterénu, ale když jsme to našli i my, vy to dáte taky. Užijte si zbývající listopadové dny, na které se nejlépe kouká zpoza okna, s šálkem dobrého čaje, který hřeje do dlaní…


Bodové hodnocení:

A) Jak nám chutnalo?

Vodní dýmka, tabák guave… Z: 9, L: 9
Maté pampero… L: 6.5
Karamelový čaj... Z: 8.5, L: 8.5

B) Jak se nám pobylo?

Obsluha… Z: 9, L: 8
Prostředí… Z: 7, L: 8
Atmosféra… Z: 8, L: 8
Lokalita… Z: 7, L: 7
Výhodnost nabídky… Z: 5, L: 6

C) Celková známka: 7.63


Chajovna

Dominikánské náměstí 6/7, Brno-město
www.chajovna.cz



Žádné komentáře:

Okomentovat